fanatyczna223
|
Wysłany: Sro Sie 12, 2026 14:39 Temat postu: Seniorce zrobił się problem z paznokciem |
|
|
Piszę trochę w sprawie mamy, ale temat już mnie przerasta. Mama jest starsza i coraz trudniej jej samodzielnie dbać o stopy, a ostatnio jeden paznokieć zrobił się gruby, twardy i ciężko go obciąć. Do tego zaczęła mówić, że ją uciska w kapciu i przy chodzeniu.
Szukałam miejsca, gdzie ktoś zajmuje się takimi rzeczami bez zbędnego kombinowania, i znalazłam https://ortogenic.pl/uslugi/podolog-wroclaw/ gdzie opisane były usługi podologiczne także przy problematycznych paznokciach. Dla mnie ważne było to, że to nie wyglądało jak zwykły pedicure, tylko bardziej pomoc przy konkretnym kłopocie. Przeczytałam też, że takie zgrubienia mogą mieć różne przyczyny i nie warto tego zostawiać. Sama bym się nie odważyła nic jej bardziej podcinać.
Nie wiem tylko, czy starsza osoba, która ma wrażliwe stopy i trochę się wszystkiego boi, dobrze zniesie taką wizytę. Mama od razu zakłada, że będzie bolało i że ktoś będzie jej coś wyrywał.
Czy ktoś prowadzał mamę albo babcię do podologa? Jak wygląda pierwsza wizyta u seniora i czy da się to zrobić spokojnie? |
|